Språk/Language

Markanvisning Bönnernviken

Välkommen med er intresseanmälan för att bli ankarbyggherre för Bönnernviken och erhålla markanvisning för bostäder i Finspångs bästa läge!

Finspångs kommun söker en ankarbyggherre som, tillsammans med kommunen, vill vara med och utveckla Bönnernviken (Finspångs gamla lasarett med omgivningar).

Bönnernviken är att av Finspångs mest attraktiva utvecklingsområden. Här finns möjlighet att skapa uppemot 250–350 nya bostäder.

Inom området ska det även planeras för ett nytt kommunalt äldreboende på cirka
90 lägenheter.

Ankarbyggherren blir en aktör som bjuds in tidigt i detaljplaneprocessen och som tillsammans med kommunen utvecklar området på bästa sätt.

Intresseanmälan

Intresserade byggherrar bjuds härmed in att ansöka om markanvisning senast 30 september 2022. Skicka din anmälan till markanvisning.bonnernviken@finspang.se

Kommunen kommer efter en utvärdering att välja den byggherre som bäst uppfyller kommunens krav.

  • 30 september 2022: Sista dag för intresseannmälan till markanvisning
  • Oktober - November 2022: Utvärdering av förslag och beslut om val av ankarbyggherre
  • December 2022: markanvisningsavtal tecknas
  • Kvartal 1 2023: Detaljplanearbete påbörjas tillsammans med ankarbyggherren.

Ytterligare information om förutsättningarna för att få markanvisning, vad intresseanmälan ska innehålla, och information och fakta om markområdet finna att läsa den fullständiga beskrivningen och tillhörande handlingar, se nedan:

Frågor och svar

Hur lämnar jag in papperhandlingar?

Om du vill lämna in din intresseanmälan i pappershandlingar kan du lämna dem i ett förslutet kuvert i kommunens reception eller skicka dem med post till kommunen. Märk kuvertet med "Markanvisning Bönnernviken/ Filip Ardryd".

Kontakt

Finspångs kommun

0122-850 00
kommun@finspang.se

Bergslagsvägen 13-15, 612 80 Finspång