Språk/Language

Lillängens förskola

Lillängen är en nybyggd förskola som startade våren 2018. Förskolan ligger centralt belägen på Östermalm i Finspång med nya fräscha lokaler anpassade för en förskoleverksamhet.

Lillängens förskola

Förskolan består av fyra avdelningar. På nedervåniningen ligger Hemligheten och Överraskningen och på övervåningen ligger Äventyret och Mysteriet. Vi har valt denna uppdelning för att kunna bemöta och stimulera barnen utifrån deras utvecklingsnivå.

Vi har mycket samarbete mellan avdelningarna och gör många aktiviteter tillsammans. På vår förskola tycker vi att det är viktigt att alla känner sig trygga med varandra och har roligt ihop.

Om ni är nyfikna på vår förskola så är ni varmt välkomna att ta kontakt med oss för ett första besök.

Fördelar med Lillängens förskola

Utemiljö med variation och naturnära

Vi är mycket stolta över vår gård som erbjuder en stor variation och många utmanade miljöer, här tillbringar vi mycket av vår tid i alla väder. Närheten till naturen gör att vi ofta går på utflykter och utforskar vår närmiljö.

Egen kokerska

Maten på förskolan tillagas av vår egen kokerska, som i så stor utsträckning som möjligt använder sig av ekologiska och närproducerade produkter. Måltiderna serveras i vår gemensamma matsal, där barnen själva, efter förmåga, får ta mat ur den dagliga buffen.

Trygg miljö för liten som stor

Det viktigaste för oss är att alla barn och föräldrar känner sig trygga och välkomna här. Vi har ju hand om det käraste ni har.

Planeringsdagar

Förskolan har stängt fyra dagar per läsår. Då deltar personalen i gemensam planering, utvärdering och kompetensutveckling. Om du har behov av plats även under dessa dagar tar du kontakt med förskolechefen på ditt barns förskola.

Förskolan är stängd följande dagar läsåret 2021/2022:

  • 16 augusti
  • 7 oktober
  • 10 januari
  • 13 juni

Kontakt

Mattias Appelqvist
Rektor
Förskolans ledningsteam

0122-85787
mattias.appelqvist@finspang.se

Elisabeth Jonsson
Administratör
Förskolans ledningsteam

0122-853 55
elisabeth.jonsson@finspang.se

Bergslagsvägen 13-15 612 80 Finspång