Bio

Kulturhusets biosalong har 391 platser fördelade mellan parkett och läktare samt 5 rullstolsplatser. Det finns speciella tillgänglighetsplatser med extra benutrymme för de som använder rullator eller andra hjälpmedel. Ljudet är ansluten till hörselslinga.
Kontakta Kulturhusets reception på 0122-853 00 för att boka tillgänglighetsplats eller rullstolsplats.

Från 1 december 2021 måste alla över 18 år kunna visa ett giltigt covidbevis tillsammans med ID-handling för att få gå på bio, konsert eller teaterföreställning.

Regeringen har beslutat, på inrådan från Folkhälsomyndigheten, att den som besöker allmänna sammankomster med fler än 100 personer, som till exempel bio, konsert och teaterföreställning, måste kunna visa upp ett giltigt covidbevis tillsammans med ID-handling från och med 1 december 2021. Detta gäller samtliga i sällskapet som fyllt 18 år. Utan giltigt covidbevis (vaccinationsbevis) blir man tyvärr inte insläppt i vår salong.

Covidbevisen, ibland kallade covidpass eller vaccinationsbevis, har en begränsad giltighetstid och kan behöva förnyas. Kontrollera giltighetstiden på era covidbevis i tid före ert besök. Har giltighetstiden passerats är det enkelt att förnya covidbeviset genom att besöka webbplatsen covidbevis.se. Alla som har vaccinerats med två doser kan skaffa covidbevis på covidbevis.se.

Åldersgränser på bio

Film på bio kan ha åldersgränsen barntillåten, 7, 11 eller 15 år. De åldersgränser som finns är reglerade i lag (2010:1882) och bestäms av Statens Medieråd.

15-årsgräns innebär att man får se filmen utan vuxens sällskap när man är 15 år och också kan bevisa det vid insläpp till filmen. Från och med 11 års ålder kan man se filmer med 15-årsgräns i vuxens sällskap. Som vuxen räknas den som fyllt 18 år och är myndig. 15-årsgränsen betyder fortfarande att en film har bedömts kunna vara till skada för välbefinnandet för barn under 15 år, inte att filmen är lämplig att ses av en 11-åring i sällskap med en vuxen. Det är den vuxne som tar med ett barn på en film med högre åldersgräns som ansvarar för skyddet av barnet.

11-årsgräns innebär att man måste fyllt 11 år för att se på filmen utan vuxet sällskap. I vuxens sällskap är det tillåtet att se filmen från 7- års ålder.

7-årsgräns innebär att man måste fyllt 7 år för att se på filmen utan vuxet sällskap. I vuxens sällskap är filmen barntillåten.

Barntillåten film är tillåten för alla åldrar.

Ej granskad innebär att ingen åldersgräns är satt ännu då filmen inte har hunnit granskas av Statens Medieråd. Vi uppdaterar så snart när filmens åldersgräns är satt.