Språk/Language

Utomhusbio

I sommar arrangeras utomhusbio på Arena Grosvad i Finspång. Under två kvällar i slutet av juni bjuds du på en filmupplevelse utöver det vanliga.

Publik som sitter utomhus i en slänt.

Den 30 och 31 juli arrangerar Finspångs kommun och Kulturhuset Finspång utomhusbio på Arena Grosvad. Utomhusbio är en upplevelse utöver det vanliga, så gör dig redo för en en mysig sommarkväll med kvalitetsfilm under bar himmel!

Två kvällar, två filmer

Utomhusbion kommer att arrangeras 30 och 31 juli, klockan 21 båda kvällarna. Filmerna visas från utomhusläktaren uppe på Arena Grosvad i Finspång. För platshänvisning se läken till Google Maps.

Posters för filmerna

30 juli, kl. 21 Catwalk – från Glada Hudik till New York

Feelgood-filmen CATWALK börjar med att Emma Örtlund, som har en funktionsnedsättning, skriver ett brev till Pär Johansson, grundaren av Glada Hudik-teatern. Hon ber honom om hjälp att uppfylla hennes livs dröm att bli modell. Pär berörs av hennes önskan att få synas och antar utmaningen. Tillsammans med Glada Hudik-teatern, en grupp intressanta karaktärer som vanligtvis inte syns i modevärlden, startar de en spännande och omtumlande resa för att uppfylla Emmas dröm om att stå i rampljuset.

Filmen är barntillåten. Längd 1 tim, 35 min. Från 2019.

31 juli, kl. 21 Bohemian Rhapsody

Bohemian Rhapsody är en hyllning till Queen, deras musik och enastående sångare Freddie Mercury, som trotsade stereotyperna, rev upp konventionerna och blev en av världens mest älskade underhållare. Filmen följer bandets explosionsartade uppgång genom deras ikoniska låtar och revolutionerande sound, när bandet nästan splittras på grund av Mercuys urspårade livsstil och den triumfartade återföreningen under Live Aid då Mercury leder bandet i ett av de mäktigaste framträdandena i rockhistorien, samtidigt som han kämpar mot en livshotande sjukdom. Under tiden cementerar de arvet från ett band som fortsätter att inspirera outsiders, drömmare och musikälskare än idag.

Filmen har åldersgräns 7 år. Längd 2 tim, 14 min. Från 2018.

Kostnadsfritt

Det är konstandsfritt att gå på bion.

Begränsat antal platser - var ute i got tid

Det är begränsat antal platser för bion så vi rekommenderar att vara ute i god tid för att få en plats.

Tips för en lyckad biokväll

  • Sommaren i Sverige är inte alltid varm, ta med dig varma kläder och en mysig filt så slipper du huttra.
  • Poppa dina favorit popcorn eller ladda med annat gott att ha med till bion.
  • Tänk på att respektera andra, undvik mat/snacks som triggar allergier (till exempel jordnötter), undvik att röka och stäng av ljudet på din mobiltelefon.
  • Undvik surrandet och sticken - ta med myggstiftet!
  • Flimmer visar filmen även om det regnar, så kom då med ett paraply och regnrock.
  • Håll Finspång rent! Släng ditt skräp i närmaste papperskorg.

Utomhusbion arrangeras av Finspångs kommun och Kulturhuset Finsång i samarbete med Flimmer.

Kontakt

Lizzie Örn Sagrelius
Fritidsutvecklare
Kansli- och utvecklingsavdelningen

0122-850 45
kommun@finspang.se

Bergslagsvägen 13-15, 612 80 Finspång