Språk/Language

Sommarlovs­­program 2019

I Finspång väntar en rolig sommar! Sommarlovet är fyllt av roliga aktiviteter för barn och unga och naturen bjuder in till härliga utflykter och upplevelser.

Vi uppdaterar sidan och fyller på med innehåll löpande.

FAIK dagläger i friidrott 17-20 Juni

Vill du prova på friidrott i Finspång i sommar? Välkommen till FAIKs friidrottsskola på Arena Grosvad!

FAIK friidrottsskola bjuder in barn mellan 7 och 13 år till ett dagläger i friidott. Som deltagare på friidrottsskolan kommer du, under ledning av av deras duktiga, äldre aktiva friidrottare få prova på friidrottens olika grenar blandat med lekar. Allt från att springa så fort som möjligt till att hoppa längdhopp och kasta spjut! Även om du aldrig tidigare har provat på friidrott kan du vara med. Det enda som behövs är att du ska gilla idrott och lek samt vara 7-13 år.

Under dagen serveras lunch och mellanmål för att hålla energin uppe.

Daglägret är kostnadsfritt men det är bergänsat antalplatser därför behöver du göra en anmälan för att säkerställa att du får en plats.

Datum och tid: 17-20 juni 2019 mellan klockan 9.30-14.30.
Plats: Arena Grosvads friidrottsanläggning.
Ålder: 7-13 år (född 2006-2012). 
Anmälan: Senast 14 juni, via e-post till faik@finspang.mail.telia.com. Antalet deltagare är preliminärt begränsat till 30 barn, deltagare tas med utifrån anmälningsdatum. Din anmälan ska innehålla namn, födelsedatum, telefon, e-postadress som läses under sommaren samt eventuella allergier.
Ta med: Träningskläder, bra skor och ett gott humör. Lägret sker ute under hela dagen så anpassa klädsel efter väder.
Frågor / Kontakt: Frågor besvaras av Finspångs AIK:s kansli på 0122-144 66 eller Fredrik Reif 070-130 56 58.

Prova på rörlighetstärning och brottning med Brottarklubben 19 juni

Finspångs brottarklubb bjuder in barn i åldern 10-12 år till en dag där de får prova på olika typer av rörlighetsträning och brottningsträning, genom hjälp av olika lekfulla övningar och moment. Under dagen bjuds barnen på fruktstund, lunch och mellanmål.

Prova-på-dagen är kostnadsfri men det är bergänsat antalplatser därför behöver du göra en anmälan för att säkerställa att du får en plats.

Datum: 19 juni 2019
Tid: kl. 9-15
Plats: Brottningslokalen
Ålder: 10-12 år
Anmälan: Det är begränsat antal platser, en anmälan måste därför göras. Anmälan skickas till Jan Ström på e-post jan.strom@cng.se. Eventuella frågor kan även ställas till Jan.

Preliminärt schema (ändringar kan göras)

09.00-09.15 Introduktion
09.15-10.15 Aktivitetspass 1 rörlighet
10.15-10.30 Fruktstund
10.30-11.30 Aktivitet 2 Brottning
11.30-12.30 Lunch
12.30-13.30 Aktivitet 3 rörlighet
13.30-13.50 Mellanmål
13.50-14.50 Aktivitet 4 Brottning
14.50-15.00 Avslutning

Ledare: Freja Ström och Tarras Lanzuev. Verksamhetsansvarig: Janne Ström

Spelkväll med Victims of Gaming 21 juni

Victims of Gaming bjuder in till en öppen spelkväll den 21 juni 2019 där de visar upp, lär ut och förklara olika spel för alla som vill delta. Goda engelska kunskaper är att rekommenderas, men deras kunniga medlemmar finns alltid i närheten ifall det skulle uppstå någon fråga. Det finns både brädspel och enklare kortspel men även konsolspel.

Sommaraktiviteten är öppen för alla, att delta är gratis. aktivitetenn har begränsat antal platsen och man måste anmäla sig. Anmälan gör man atingen på Victims of Gamings Facebook-sida eller på telefon 076-261 22 07.

Datum: 21 juni
Tid: 16:30
Plats: Victims of Gamings lokal ligger under Ica/Handelsbanken med ingång bakom Handelsbanken, det finns en trappnedgång där som leder till en dörr. Går man bort mot lastkajen och knackar på deras fönster (närmast lastkajen) så kommer någon av deras medlemmar och öppnar.

Naturskyddsföreningen - sommaraktiviteter

Har du ett intresse för natur och miljö? Naturskyddsföreningen i Finspång har flera aktiviteter i sommar för dig som vill lära dig mer om natur, miljö och djurlivet!

Badplatser

I någon av Finspångs 368 sjöar finns det gott om möjligheter att ta sig ett dopp. Här hittar du information om kommunens offentliga badplatser.

Medley Arena Grosvad - Äventyrsbad

Medley Arena Grosvad är en bad- och friskvårdsanläggning som erbjuder ett av Sveriges härligaste äventyrsbad med två vattenrutschkanor, vattenland och ett miniäventyr för de minsta. Här finns det även en 25-metersbassäng för motions- och träningssimning samt undervisningsbassäng med höj- och sänkbar botten.

Bad- och friskvårdsanläggningen innehåller även relaxavdelning, gym, bowlinghall samt restaurang.

Cykling och MTB

I Finspång finns det både cykelleder av olika längd och MTB-spår med olika svårighetsgrad. Här finns också pumptrackbanan och en liten cykelpark.

Paddling

Att paddla kan både vara en rofyllt och äventyligt upplevelse för hela familjen. I Finspång finns flera kanotleder som bjuder på en härlig naturupplevelse. Sjöarna binds ihop av åar och vattendrag i ett omväxlande landskap och du behöver inte göra många lyft utan istället maxar du njutningen när du glider fram i kanoten. Längs våra vackra kanotleder hittar du ordnade rastplatser och vindskydd.

Mer information om våra kanotleder finns hos Finspång turistbyrå.

Finspångs turistbyrå

0122-851 00
turism@finspang.se

Kulturhuset, Bergslagsvägen 29, 612 30 Finspång

Naturreservat

I Finspångs kommun finns mer än 20 naturreservat som bjuder på en varierad natur med många naturuppleverlser och en rik biolgisk mångfald. Oavsett vad du söker för naturupplevelse kan du hitta en favorit bland Finspångs naturreservat. En del reservat har anordningar för friluftslivet som exempelvis vandringsleder, vindskydd, rastplatser och parkeringar. Andra reservat har mer vildmarkskänsla och få eller inga anordningar för friluftslivet.

Läs mer om våra naturreservat på Finspångs kommuns turismwebb.

Kanotskola 10 - 13 juni

Lär dig paddla i sommar! Finspångs kanotklubb arrangerar under vecka 24 kantoskola som riktar sig till alla som är intresserade, ung som äldre, den enda förkunskapen som krävs är att du klarar att simma minst 200 meter.

När: 10-13 juni
Tid: kl. 18-20
Plats: Klubbhuset vid Bönnerbadet
Kostnad: 150 kronor per person alternativt 300 kronor per familj.
Anmälan görs till: info@finspangskanotklubb.org alternativt till Ulrika Runesson 070-331 83 99.

Du behöver inte ta med något, Finspångs kantoklubb tillhandahåller flytvästar och övrig utrustning.

Vid frågor är du välkommen att kontakat Ulrika Runesson,
info@finspangskanotklubb.org
070-331 83 99