Språk/Language

Sommarlovs­­program 2020

Spendera sommarlovet i Finspång! Här väntar roliga aktiviteter för barn och unga och naturen bjuder in till härliga utflykter och upplevelser.

Vi uppdaterar sidan och fyller på med innehåll löpande och med reservation för att ändringar kan komma att ske i programmet.

FAIK:s dagläger i friidrott 10-14 augusti 2020

FAIK friidrott anordnar ett dagläger i friidrott för alla barn i Finspångs kommun 7-13 år gamla (födda 2007–2013). Både du som sysslat med friidrott förut och du som vill prova på något nytt får nu chansen till en kul vecka på Grosvad.

Vi delar in deltagarna i olika grupper och blandar olika friidrottsgrenar med lekar så att det blir kul och spännande. Vi startar kl. 9 på morgonen och håller på till kl. 12. Mellanmål och frukt serveras varje förmiddag ca 10.30.

Våra ledare är våra duktiga, äldre aktiva ungdomar som gått en grundutbildning i friidrott och att leda barn. En vuxen kommer också vara tillgänglig under hela lägret och hjälpa till med mellanmålt m.m.

När? 10-14 augusti, kl 9–12.

Var? Grosvads IP:s friidrottsanläggning.

Ta med? Träningskläder, bra skor och ett gott humör.

Kostnad? Gratis!

Frågor? Besvaras av Anders Oskarsson 070-229 67 47 eller Nina Öberg 070-693 05 93.

Anmälan? Anmälan senast 6 augusti via länken nedan. Din anmälan ska innehålla namn, födelsedatum, telefon, e-postadress som läses under sommaren, samt eventuella allergier.

Antalet deltagare är preliminärt begränsat till 30 barn, deltagare tas med utifrån anmälningsdatum.

Ta med: Träningskläder, bra skor och ett gott humör. Vi är ute under hela tiden så anpassa klädsel efter väder.

Kanotskola 1-4 juni 2020 (passerat)

Lär dig paddla i sommar! Finspångs kanotklubb arrangerar under vecka 24 kantoskola som riktar sig till alla som är intresserade, ung som äldre, den enda förkunskapen som krävs är att du klarar att simma minst 200 meter.

När: 10-13 juni
Tid: kl. 18-20
Plats: Klubbhuset vid Bönnerbadet, ombyte innan och efter kanotskolan sker hemma eller utomhus.
Kostnad: 150 kronor per person alternativt 300 kronor per familj.
Anmälan görs till: kanotskola@finspongskanotklubb.org

Du behöver inte ta med något, Finspångs kantoklubb tillhandahåller flytvästar och övrig utrustning.

Vid frågor är du välkommen att kontakat Finspångs kanotklubb, kanotskola@finspongskanotklubb.org

Utflyktsmål, fritidsaktiviteter och naturupplevelser

Badplatser

I någon av Finspångs 368 sjöar finns det gott om möjligheter att ta sig ett dopp. Här hittar du information om kommunens offentliga badplatser.

Medley Arena Grosvad - Äventyrsbad

Medley Arena Grosvad är en bad- och friskvårdsanläggning som erbjuder ett av Sveriges härligaste äventyrsbad med två vattenrutschkanor, vattenland och ett miniäventyr för de minsta. Här finns det även en 25-metersbassäng för motions- och träningssimning samt undervisningsbassäng med höj- och sänkbar botten.

Bad- och friskvårdsanläggningen innehåller även relaxavdelning, gym, bowlinghall samt restaurang.

Cykling och MTB

I Finspång finns det både cykelleder av olika längd och MTB-spår med olika svårighetsgrad. Här finns också pumptrackbanan och en liten cykelpark.

Paddling

Att paddla kan både vara en rofyllt och äventyligt upplevelse för hela familjen. I Finspång finns flera kanotleder som bjuder på en härlig naturupplevelse. Sjöarna binds ihop av åar och vattendrag i ett omväxlande landskap och du behöver inte göra många lyft utan istället maxar du njutningen när du glider fram i kanoten. Längs våra vackra kanotleder hittar du ordnade rastplatser och vindskydd.

Mer information om våra kanotleder finns hos Finspång turistbyrå.

Finspångs turistbyrå

0122-851 00
turism@finspang.se

Kulturhuset, Bergslagsvägen 29, 612 30 Finspång

Naturreservat

I Finspångs kommun finns mer än 20 naturreservat som bjuder på en varierad natur med många naturuppleverlser och en rik biolgisk mångfald. Oavsett vad du söker för naturupplevelse kan du hitta en favorit bland Finspångs naturreservat. En del reservat har anordningar för friluftslivet som exempelvis vandringsleder, vindskydd, rastplatser och parkeringar. Andra reservat har mer vildmarkskänsla och få eller inga anordningar för friluftslivet.

Läs mer om våra naturreservat på Finspångs kommuns turismwebb.