Språk/Language

Sommarlovs­­program 2019

I Finspång väntar en rolig sommar! Sommarlovet är fyllt av roliga aktiviteter för barn och unga och naturen bjuder in till härliga utflykter och upplevelser.

Vi uppdaterar sidan och fyller på med innehåll löpande och med reservation för att ändringar kan komma att ske i programmet.

Kanotskola 1-4 juni

Lär dig paddla i sommar! Finspångs kanotklubb arrangerar under vecka 24 kantoskola som riktar sig till alla som är intresserade, ung som äldre, den enda förkunskapen som krävs är att du klarar att simma minst 200 meter.

När: 10-13 juni
Tid: kl. 18-20
Plats: Klubbhuset vid Bönnerbadet, ombyte innan och efter kanotskolan sker hemma eller utomhus.
Kostnad: 150 kronor per person alternativt 300 kronor per familj.
Anmälan görs till: kanotskola@finspongskanotklubb.org

Du behöver inte ta med något, Finspångs kantoklubb tillhandahåller flytvästar och övrig utrustning.

Vid frågor är du välkommen att kontakat Finspångs kanotklubb, kanotskola@finspongskanotklubb.org

Badplatser

I någon av Finspångs 368 sjöar finns det gott om möjligheter att ta sig ett dopp. Här hittar du information om kommunens offentliga badplatser.

Medley Arena Grosvad - Äventyrsbad

Medley Arena Grosvad är en bad- och friskvårdsanläggning som erbjuder ett av Sveriges härligaste äventyrsbad med två vattenrutschkanor, vattenland och ett miniäventyr för de minsta. Här finns det även en 25-metersbassäng för motions- och träningssimning samt undervisningsbassäng med höj- och sänkbar botten.

Bad- och friskvårdsanläggningen innehåller även relaxavdelning, gym, bowlinghall samt restaurang.

Cykling och MTB

I Finspång finns det både cykelleder av olika längd och MTB-spår med olika svårighetsgrad. Här finns också pumptrackbanan och en liten cykelpark.

Paddling

Att paddla kan både vara en rofyllt och äventyligt upplevelse för hela familjen. I Finspång finns flera kanotleder som bjuder på en härlig naturupplevelse. Sjöarna binds ihop av åar och vattendrag i ett omväxlande landskap och du behöver inte göra många lyft utan istället maxar du njutningen när du glider fram i kanoten. Längs våra vackra kanotleder hittar du ordnade rastplatser och vindskydd.

Mer information om våra kanotleder finns hos Finspång turistbyrå.

Finspångs turistbyrå

0122-851 00
turism@finspang.se

Kulturhuset, Bergslagsvägen 29, 612 30 Finspång

Naturreservat

I Finspångs kommun finns mer än 20 naturreservat som bjuder på en varierad natur med många naturuppleverlser och en rik biolgisk mångfald. Oavsett vad du söker för naturupplevelse kan du hitta en favorit bland Finspångs naturreservat. En del reservat har anordningar för friluftslivet som exempelvis vandringsleder, vindskydd, rastplatser och parkeringar. Andra reservat har mer vildmarkskänsla och få eller inga anordningar för friluftslivet.

Läs mer om våra naturreservat på Finspångs kommuns turismwebb.