Språk/Language

Årets ungdoms­stipendium tilldelas Nellie Fransson

Finspångs kommuns ungdoms­stipendium för 2021 tilldelas Nellie Fransson.

Finspångs kommuns ungdomsstipendium för 2021 tilldelas Nellie Fransson.

Foto: Magnus Johansson / Folkbladet

Stipendiekommittén tilldelade 2021 års ungdoms­stipendium till Nellie Fransson med motiveringen:

-Med målmedvetenhet och förmåga att fokusera samt sin höga träningsvilja, har Nellie visat på styrka och engagemang. Hon har utvecklats och vänt motgångar till att prestera på topp inom bland annat motocross och till delas här med 2021 års ungdomsstipendium.

Måndag 6 december, klockan 19, var stipendiekommitténs representanter Åsa Johansson (C) och Jonny Persson (S) på plats i Brottningslokalen och lyckades överraska Nellie Fransson, en glad och positiv 14-årig tjej, med årets ungdomsstipendie på 10 000 kronor och blommor. 

- En hedersam uppgift att få uppmärksamma Nellie som sista året fått kämpa för att komma tillbaka inom sina sporter via åtta månaders rehabilitering och dessutom utvecklas samt bli bättre än innan, säger stipendiekommitténs representanter.

På journalistens fråga om Nellies mål med träning och sport blev svaret snabbt och kort; "Bli bästa tjejen!". På plats fanns också Nellies mamma, pappa och lillebror samt tränare och övriga deltagare vid måndagskvällens träningstid.

Finspångs kommun gratulerar Nellie Fransson!

Finspångs kommuns ungdomsstipendium för 2021 tilldelas Nellie Fransson.

Foto: Magnus Johansson / Folkbladet

Om ungdomsstipendiet

Finspångs kommun delar årligen ut ett ungdomsstipendium som ska stödja och uppmuntra ungdom eller grupp av ungdomar som är engagerade och aktiva inom något område som Finspångs kommun anser värdefullt och viktigt.

Stipendiet är på 10 000 kronor och kan delas ut till enskild person, förening eller grupp. Stipendiaten ska ha anknytning till Finspångs kommun. Finspångs kommuns kommunstyrelse utser stipendiater.

Kontakt

Åsa Johansson (C)
Ordförande stipendiekommittén

0122-852 03
asa.johansson@finspang.se

Bergslagsvägen 13-15, 612 80 Finspång

Finspångs kommun

0122-850 00
kommun@finspang.se

Bergslagsvägen 13-15, 612 80 Finspång