Språk/Language

Digital ansökan om försörjningsstöd

I höstas öppnade vi upp e-tjänsten för en mindre testgrupp. Nu kan alla som tidigare ansökt om försörjningsstöd och haft kontakt med en handläggare använda den digitala tjänsten.

Hands typing on laptop computer keyboard close up

E-tjänsten för ansökan om försörjningsstöd möjliggör att du enkelt kan fylla i din ansökan hemifrån, via din dator, surfplatta eller mobil. Du behöver därmed inte skicka in din ansökan via post eller besöka kommunhuset för att lämna in din ansökan.

Du loggar in och signerar din ansökan med e-legitimation (till exempel BankID). Om du inte har en e-legitimation kan du läsa mer om hur du ansluter dig via länken till höger. Är ni två som söker försörjningsstöd så ska båda signera ansökan med e-legitimation.

I e-tjänsten ska du bifoga handlingar som styrker dina uppgifter, därför är det bra att du redan innan ser till att ha dem tillgängliga i din dator, surfplatta eller telefon så att du kan bifoga dem elektroniskt i ansökan. Du kan sedan enkelt följa ditt ärende genom att logga in i e-tjänsten. Våra socialsekreterare finns tillgängliga om du behöver hjälp i ansökningsprocessen.

Försörjningsstöd är en tillfällig ekonomisk hjälp från kommunen som du kan få om du inte kan försörja dig själv och din familj. Rätten till stöd prövas individuellt och beviljas för en månad i taget.

E-legitimation

För att kunna genomföra ansökan behöver du ha en giltig e-legitimation.

Kontakt

Försörjnings- och arbetsmarknadsenheten

0122-854 02
kommun@finspang.se

Telefontider måndag - fredag kl. 8-9

Bergslagsvägen 13-15, 612 80 Finspång

Owe Nordqvist
Enhetschef
Försörjnings- och arbetsmarknadsenheten

0122-853 15
kommun@finspang.se

Bergslagsvägen 13-15, 612 80 Finspång