Språk/Language

Finspång omdiplomerad som Fairtrade City 2019

Finspångs kommun har blivit omdiplomerad i sin förnyelseansökan till Fairtrade City för 2019.

fairtrade fika

Finspångs kommun har sedan 2016 varit en diplomerad Fairtrade City och nu har kommunen även blivit godkända som diplomerad Fairtrade City för 2019.

Finspångs kommun är en av 70 diplomerade kommuner i Sverige. Diplomeringen syftar till att öka kännedomen om och efterfrågan av varor som har blivit producerade med respekt för mänskliga rättigheter.

- Att vi återigen blir omdiplomerade som en Fairtrade City ligger helt i linje med Finspångs kommun ambition. Genom upphandling tillser vi att produkter som kaffe, te, bananer och kakao inhandlas från producenter som vi vet arbetar utifrån schyssta förutsättningar gällande lön och arbetsvillkor. Detta är produkter som vi dagligen använder och då har vi genom Fairtrade-certifierade produkter sett till att arbets- och levnadsvillkoren är bra för producenterna av varorna, säger Hugo Andersson (C ), vice ordförande i kommunstyrelsen och miljö- och samhällsbyggnadsråd i Finspångs kommun.

Att vara en diplomerad Fairtrade City innebär att Finspångs kommun, tillsammans med företrädare för näringsliv, civilsamhälle och föreningar i Finspång arbetar för att sprida kunskap om etisk konsumtion och handel. Det innebär också att Finspångs kommun lever upp till vissa kriterier vad gäller offentlig upphandling och utbud av etiskt märkta produkter.

Fairtrade handlar om en ekonomisk, social och miljömässig utveckling. Något som Finspångs kommun är stolt över att vara med och bidra till.

Kontakt

Jonas Andersson
Utredare
Avdelningen för utveckling, tillväxt och kultur

0122-851 25
kommun@finspang.se

Bergslagsvägen 13-15, 612 80 Finspång

Hugo Andersson (C)
Miljö- och samhällsbyggnadsråd/1:e vice ordförande
Kommunstyrelsen

070-896 48 80
hugo.andersson@finspang.se

Bergslagsvägen 13-15, 612 80 Finspång

Finspångs kommun

0122-850 00
kommun@finspang.se

Bergslagsvägen 13-15, 612 80 Finspång

Relaterad information