Språk/Language

Finspångs kommuns åtgärder med anledning av skärpta nationella råd

Med anledning av Folkhälsomyndigheten och regeringens beslut om skärpta nationella råd, från och med 14 december, förlängs Finspångs kommuns åtgärder utifrån de skärpta råden. Det sker en förändring i åtgärden för idrottshallar.

Informationsbild covid-19

För att minska smittspridningen så uppmanas medborgare, om möjligt, att undvika fysiska besök i kommunala verksamheter. Du som medborgare är varmt välkommen att i första hand kontakta Finspångs kommuns verksamheter via e-post och telefon.

Åtgärder inom Finspångs kommun

  • Kommunen avråder just nu bestämt från besök till särskilt boende för äldre samt till grupp- och servicebostäder. Det är viktigt att vi hjälps åt och att alla nu följer de rekommendationer som ges för att snabbt minska smittspridningen.
  • Biblioteket är stängt från och med 30 oktober och fram till 11 januari 2021. Beslutet gäller den breda allmänheten med undantag för tidsbokade upphämtningar av böcker och media samt planerad verksamhet för barn och unga födda 2005 eller senare.
  • Badanläggningen på Arena Grosvad är stängd för allmänheten från och med 30 oktober och fram till 11 januari 2021. Organiserad verksamhet för barn och unga får fortsätta att bedriva verksamhet.
  • Kommunens idrottshallar kommer att vara öppna från och med 14 december för föreningar som vill bedriva organiserad verksamhet för personer som är födda 2005 och därefter. Det är ytterst viktigt att föreningar följer de restriktioner och rekommenda­tioner som myndigheterna har beslutat om.
  • Fritidsverksamheten, Hörnan, är stängd från 30 oktober och fram till 11 januari 2021.
  • Kulturskolan håller fortsatt öppet, men med begränsningen att undervisningen inte sker i ensembleform samt att den genomförs för barn och unga födda 2005 eller senare.

Beslutet är fattat av kommunstyrelsens ordförande.

Kontakt

Ulrika Jeansson (S)
Kommunalråd/ordförande
Kommunstyrelsen

072-725 65 10
ulrika.jeansson@finspang.se

Bergslagsvägen 13-15, 612 80 Finspång

Lizzie Örn Sagrelius
Fritidsutvecklare
Kansli- och utvecklingsavdelningen

0122-850 45
kommun@finspang.se

Bergslagsvägen 13-15, 612 80 Finspång