Språk/Language

Finspångs räddningstjänst samarbetar med Räddningstjänsten Östra Götaland

Från och med måndag 5 oktober 2020 samarbetar Finspångs räddningstjänst med Räddningstjänsten Östra Götalands (RTÖG) räddningscentral.

Räddningsledare står framför skärm

Foto: Räddningstjänsten Östra Götaland

Från och med måndag 5 oktober 2020 samarbetar Finspångs räddningstjänst med Räddningstjänsten Östra Götalands (RTÖG) räddningscentral.

Samarbetet med RTÖG:s räddningscentral innebär att alla larm som kommer från Finspång hanteras och leds av RTÖG. Samarbetet blir en avlastning för räddningsledare under utryckning och underlättar för räddningstjänsten ute på plats. Samarbetet bidrar också till att det blir lättare att fördela resurserna i de olika situationer som kan uppstå, vilket är särskilt viktigt vid större händelser.

Anmäla eldning på mark och övernattning i offentliga lokaler

För Finspångs kommuninvånare innebär samarbetet att du nu ska anmäla till Räddningstjänsten om du planerar att:

  • elda på din mark – detta är viktigt utifrån att räddningstjänsten då får kännedom om planerad eldning och vet vad som gäller om någon ringer in.
  • övernatta i offentliga lokaler – detta är viktigt utifrån att räddningstjänsten då får kännedom om att det vistas en grupp människor i en specifik lokal, till exempel en skola, samt kan informera om brandsäkerhet.

Kontakt

Räddningstjänsten
Reception

0122-850 80
raddningstjansten@finspang.se

Skäggebyvägen 43, 612 40 Finspång