Språk/Language

Lillsjöbäckens parkering byggs om med start i juni

Den 29 juni startar ombyggnationen av Lillsjöbäckens parkering i centrala Finspång. Byggnation pågår under sommaren och beräknas vara klar under oktober månad.

Lillsjöbäckens parkeringsplats i slutet på Kalkugnsvägen innan ombyggnationen 2020.

Hela parkeringen stängs tillfälligt

Ombyggnad av parkeringen som ligger i slutet av Kalkungsvägen och norr om Norrköpingsvägen, startar den 29 juni och beräknas vara klar i oktober 2020. För att ombyggnationen ska gå så snabbt och effektivt som möjligt kommer hela parkeringen att vara avstängd under byggtiden. Parkeringen stänger redan 24 juni med anledning av byggnationen.

Asfaltering och ny belysning

Ombyggnationen innebär bland annat att hela parkeringen asfalteras, till att börja med blir det sex nya platser för elbilar, vissa miljöåtgärder genomförs och det blir en ny förstärkt belysning. Samtidigt byts också belysningsarmaturerna i närområdet till nya.

Regionen hyr 100 platser

Parkeringen får totalt 211 platser och av dessa kommer Region Östergötland att hyra cirka 100 platser på den nedre delen som också blir avgiftsbelagd. Även de allmänna platserna kan därför komma att bli avgiftsbelagda.

Undvik bilen om du har möjlighet

Under byggtiden finns ingen ersättningsparkering för dig som i dag använder parkeringsplatsen. Är du pendlare och använder parkeringen dagtid men har möjlighet, uppmanar vi till att gå eller cykla under den här perioden.

Följ Folkhälsomyndighetens aktuella rekommendationer och tänk på att hålla avstånd till varandra om du åker med kollektivtrafik eller andra allmänna färdmedel.

Nyheten publicerades 6 april 2020, och uppdaterades senast 24 juni 2020.

Relaterad information

Kontakt

Helena Wastesson
Trafikstrateg
Samhällsplaneringsenheten

0122-852 29
kommun@finspang.se

Bergslagsvägen 13-15, 612 80 Finspång

Joakim Joge
Trafikingenjör
Samhällsplaneringsenheten

0122-855 81
kommun@finspang.se

Bergslagsvägen 13-15, 612 80 Finspång