Språk/Language

Näringslivslunch om O-Ringen

Fredag 8 mars höll Finspångs kommun tillsammans med O-Ringen en näringslivslunch för att berätta om O-Ringen och vilka möjligheter det innebär för näringslivet.

näringslivslunch oringen

Fredag 8 mars samlades representanter från näringslivet, kommun och O-Ringen för en näringslivslunch på Kulturhuset med temat O-Ringen.

Syftet med lunchen var att skapa en möjlighet för O-Ringen och näringslivet att mötas, där näringslivet kunde få ta del av information om vad O-Ringen innebär och vilka möjligheter som skapas för näringslivet.

Fritidsutvecklare Kirsi Aronsson på Finspångs kommun hälsade välkommen efter en stunds mingel och god mat. Därefter tog Ulrika Jeansson, kommunstyrelsens ordförande, vid och lyfte varför det är viktigt för Finspång att O-Ringen kommer just hit.

-Det är en stor ära att O-Ringen vill komma hit till Finspång och vi känner oss stolta över att blivit utvalda. När det görs undersökningar vad Finspångsborna är stolta över så hamnar natur högt upp, så att få visa upp Finspångs natur för så många människor är stort! Att det dessutom bidrar till Finspångs varumärke kan förhoppningsvis ge ett sug för fler att vilja komma tillbaka när de upptäcker allt det fina i vårt område. Varumärket skapas inte bara av kommunen, det är något vi alla bidrar till och därför vill jag säga till er som kommit hit idag att ni har gjort helt rätt, ni har förstått att det här är viktigt!

O-Ringen – världens största orienteringstävling

O-Ringen, som arrangeras i olika svenska städer varje år, är världens största orienteringstävling. Tävlingen har i genomsnitt cirka 18 000 deltagare varje år. O-Ringen arrangeras vecka 30 och etapperna i Finspång är 22-23 juli.

Tomas Öberg som är generalsekreterare för O-Ringen, berättade om O-Ringen som tävling och vilka styrkor årets tävling har.

-O-Ringen Kolmården har ett centralt läge i Sverige och Europa och är lätt att ta sig till vilket gör att fler uppmuntras till att anmäla sig. Men framför allt så är det i år en terräng, ”Kolmårdsterrängen” som är attraktiv för många orienterare.

Tomas berättade även vad det var som avgjorde att just Finspång blev utvald som en arena.

-Vi tittade på många olika arenor runt om i regionen och deras för och nackdelar. En av anledningarna till att valet föll på Finspång är att kommunen har varit mycket positiva och samarbetsvilliga till O-Ringen. Det har verkligen varit uppskattat från vår sida.

Hur kan företag synas under O-ringen?

Avslutningsvis fick deltagarna på näringslivslunchen lyssna till Mats Rosander, Partneranvarig för O-Ringen, som berättade vad företagarna kan få ut av att synas under O-Ringen.

-Jag vill uppmuntra er att vara beredda på att visa hur bra vi är i Finspång. Att vi är bra på service och att vi har en vacker natur. Jag ser att vi har både långsiktiga och kortsiktiga möjligheter med vår synlighet under O-Ringen. Om vi jobbar för långsiktiga möjligheter kan få fler att flytta hit, börja jobba här eller återkomma som besökare. Kortsiktiga möjligheter är att vi kan få besökare och kunder som handlar hos oss under denna vecka.

O-Ringen erbjuder flera olika kanaler och möjligheter för företag att synas i innan och under O-ringen. Om du som företagare är intresserad av mer information kring detta ska du ta kontakt med Mats Rosander.

Kontakt

Kirsi Aronsson
Fritidsutvecklare
Utvecklings- och näringslivsavdelningen

0122-850 45
kommun@finspang.se

Bergslagsvägen 13-15, 612 80 Finspång

Finspångs kommun

0122-850 00
kommun@finspang.se

Bergslagsvägen 13-15, 612 80 Finspång

Mats Rosander
O-Ringen
mats.rosander@oringen.se