Språk/Language

Smitta vid äldreboenden inom Finspångs kommun

Den allmänna smittspridningen av coronaviruset och sjukdomen covid-19 innebär att det finns konstaterade eller misstänkta fall av covid-19 även i kommunens äldreboenden och verksamhet. Vid smitta på ett boende informeras anhöriga till den sjuka och riktlinjer följs för att förhindra smittspridning.

Boende i fåtölj framför TV

Som det har rapporterats om i media under måndagskvällen finns det även inom Finspångs kommuns äldreboenden konstaterade eller misstänkta fall av covid-19. I de fall där smitta konstaterats eller misstänks följer verksamheten de riktlinjer som finns för att vårda den sjuka och för att förhindra smittspridning. Tillgången till skyddsmaterial är av största vikt för att boende och medarbetare inom kommunens äldreboenden ska vara trygga och säkra. Det innebär extra skyddsmaterial vid bekräftad smitta som munskydd, visir och handskar. Sedan är det fortsatt besöksförbud på kommunens äldreboenden för att minska smittspridning.

Vid smitta informeras anhöriga till den som är sjuk eller har misstänk smittad. Du som är orolig för din anhörig som bor vid något av kommunens boenden vänder dig direkt till boendet.

Kontakt

Finspångs kommun

0122-850 00
kommun@finspang.se

Bergslagsvägen 13-15, 612 80 Finspång