Språk/Language

Ta del av vinsten – konsert med Electric Banana Band

I år blev Finspång bäst i landet i Håll Sverige Rents kampanj ”Vi Håller Rent”. Nu välkomnas hela Finspång att ta del av vinsten, en gratiskonsert med Electric Banana Band lördag 7 september.

electric banana band

Under april och maj månad deltog över 3 200 barn och unga från Finspång i Håll Sverige Rents kampanj ”Vi Håller Rent”. Deras fina engagemang och kommunens egna insatser tog Finspång hela vägen till toppen på prispallen.

– Finspång var en av de tio kommuner som hade störst andel skräpplockande barn. Utöver skräpplockningen satsade kommunen bland annat på informationsspridning och annonsering. Valet var därför enkelt när vi skulle utse vilken kommun som skulle vinna konserten med Electric Banana Band, säger Johanna Ragnartz, vd på Håll Sverige Rent.

Gratiskonsert med Electric Banana Band och bröderna Norberg

Den 7 september bjuder Håll Sverige Rent hela Finspång på en hejdundrande och färgstark konsert med Electric Banana Band och Bröderna Norberg i Slottsparken.

Alla är välkomna! Familj, vänner, släkt, grannar, pedagoger... Det finns plats för alla och innan konsertens start kan alla barn prova Håll Sverige Rents aktiviteter och Coop finns på plats och delar ut Festis och äpplen.

– Vi i Electric Banana Band är oerhört imponerade av barnen och deras engagemang i miljöfrågorna. Det ska bli en ära att få spela för dem och deras familjer i Finspång, säger Lasse Åberg/Trazan, som tillsammans med Klas Möllberg/Banarne och Janne Schaffer/Zebran utgör Electric Banana Band.

Program

7 september, Slottsparken i Finspång

14:00 Aktiviteter för alla barn
15:00 Scenprogrammet börjar

Under dagen bjuder Coop barnen på festis och äpple i den mån det räcker. Slottsmässen har öppet och säljer fika.

Konserten är gratis för alla! Tips, ta med picknickkorg och filt.

Varmt välkomna önskar Håll Sverige Rent, Finspångs kommun, Finspångs Tekniska och Siemens!

bröderna norberg

Kampanjen ”Vi Håller Rent”

Håll Sverige Rent har genomfört kampanjen Vi Håller Rent varje vår sedan 2004. Kampanjen riktar sig framför allt mot förskolor och skolor. I år deltog sammanlagt 690 647 svenskar, vilket är 14 282 fler än förra året. Av årets deltagare var 601 233 barn. 265 av landets 290 kommuner var anmälda till kampanjen. I Finspång var sammanlagt 3 202 personer med och plockade skräp.

– Skräpplockningen handlar inte om att barnen ska städa – utan om att lära. Förändring börjar med barnen och vi vill visa dem att vi tar deras engagemang för miljö på allvar. Det man lär sig om nedskräpningens konsekvenser när man är liten har man med sig hela livet, säger Johanna Ragnartz.

Relaterad information

Kontakt

Ulf Karlsson
Avfallstekniker
Finspångs Tekniska Verk AB

0122-851 95
ulf.karlsson@finspangstekniska.se

Sjömansängs Återvinningscentral, Finspång

Robert Davidsson
Presskommunikatör
Kommunikationsavdelningen

0122-851 37, 070-283 06 59
robert.davidsson@finspang.se