Språk/Language

Träffpunkterna i Finspång öppnar för besök

Från måndag 13 september öppnar Finspångs kommuns träffpunkter för besök, efter att ha varit stängda för att begränsa smittspridningen av covid-19.

Tre äldre damer går promenad i Bruksparken

Finspångs kommuns träffpunkter stängde våren 2020 för att värna om personer i riskgrupp och bidra till en minska smittspridning av covid-19. Tack vare den höga vaccinationsgraden och lättnader i restriktioner kan Finspångs kommun äntligen öppna upp träffpunkterna igen för seniorer.

Inledningsvis kommer det vara ett begränsat antal aktiviteter som man måste anmäla sig till för att kunna följa de restriktioner och rekommendationer som fortfarande gäller.

- Det känns glädjande att vi äntligen kan öppna våra träffpunkter och erbjuda aktiviteter till våra seniorer. Vi följer självklart våra myndigheters rekommendationer och det är viktigt att våra äldre känner sig trygga vid besök. Därför erbjuder vi till en början ett begränsat antal aktiviteter som man måste anmäla sig till, säger Josefin Linde Axelsson, verksamhetschef vård och omsorg.

- Det är också viktigt att våra besökare följer de rekommendationer som finns, som att stanna hemma om man är sjuk, avslutar Josefin Linde Axelsson.

Träffpunkterna öppnar måndag 13 september. På sidan Träffpunkt Finspång kan du läsa mer och se program för respektive träffpunkt.

Kontakt

Josefin Linde Axelsson
Verksamhetschef hemtjänst
Sektor vård och omsorg

0122-857 72
josefin.linde-axelsson@finspang.se

Bergslagsvägen 13-15, 612 80 FINSPÅNG