Språk/Language

Uppskattat och meningsfullt arbete med återvinning av värmeljus fortsätter

Daglig verksamhet Vallonvägens miljöarbete med återvinning av värmeljus fortsätter under hösten och vintern. Du kan bidra genom att lämna in utbrunna värmeljus.

återvinning av värmeljus

Aluminium bör helst inte hamna i soporna och blir kvar som en slag- och restprodukt när man bränner hushållssopor i värmeverken, därför bör man vara noga med att sortera bort sådant avfall från hushållssoporna.

Daglig verksamhet Vallonvägens miljöarbete med återvinning av värmeljus, som de startade vårvintern 2021, bidrar till att minska aluminium och stål i soporna. De samlar in värmeljus och rensar aluminiumformar från både veke, metallknopp och stearin. Aluminiumet och stålet lämnas sedan vidare till företag som jobbar med återvinning av dessa material. Stearinet lämnas vidare till Pegasus, en annan daglig verksamhet, för tillverkning av braständare. Braständarna kommer att finnas till försäljning från Pegasus.

- Vårt initiativ med att återvinna värmeljus blev väldigt uppskattat i våras. Vi fick in mängder med värmeljus från Finspångs medborgare, vilket har bidragit till att både värna om miljön och skapa meningsfullt arbete för våra brukare. Det tycker vi är jätteroligt, säger Karin Sjöberg, enhetschef, social omsorg. Nu när vi närmar oss adventstider, ljusets högsäsong, hoppas vi att Finspångs medborgare vill fortsätta bidra till vår verksamhet och göra skillnad för miljön, avslutar Karin.

Bidra du med – lämna in utbrunna värmeljus

Du kan också hjälpa till att värna om miljön, samtidigt som du bidrar till meningsfulla arbetsuppgifter, genom att lämna in dina utbrunna värmeljus till Daglig verksamhet Vallonvägen. Det finns flera inlämningsställen med insamlingskärl runt om i kommunen där du kan lämna dina värmeljus.

Inlämningsställen

  • Vallonvägen 15, Stora entrén Köpmannen vid postfacken.
  • Ica nära
  • Bergslagshallen
  • Viberga
  • Handlarn, Igelfors
  • Lilla coop, Rejmyre
  • Anna-Stinas lanthandel, Hällestad
  • Inom kort även på ICA supermarket.

Verksamheten tackar för återkoppling

Social omsorg vill rikta ett stort tack till den medborgare som, via kommunens synpunktshantering, skickade in en uppmaning om att gå ut med uppdaterad information gällande daglig verksamhets värmeljusinsamling. Tack för att du tog dig tid att skriva till oss och på så vis bidrar till vår verksamhet!

Kontakt

Karin Sjöberg
Enhetschef
Sektor social omsorg

0122-858 79
karin.sjoberg@finspang.se

Bergslagsvägen 13-15, 612 80 Finspång