Språk/Language

Välkommen till våra nya webbplatser!

23 januari lanserade Finspångs kommun tre nya webbplatser; finspang.se, en egen webb för kulturhuset samt bergskagymnasiet.se. Alla med ökad tillgänglighet och anpassade för dig som surfar med mobilen.

Fokusgrupp som testar nya webben.

Efter flera månaders arbete är nu Finspångs kommuns tre nya webbplatser på plats. De är byggda från grunden i nya tekniska lösningar och en stor del av sidstrukturer och innehåll har arbetats om för ökad tillgänghet. Flera olika grupper har också fått testa och utvärdera webbplatserna innan lansering.

Långt projekt som nu börjar synas

Redan hösten 2016 startade arbetet med en förstudie om kommunens samlade behov och en strategi för att förnya kommunens webbplatser och intranät. Sedan mitten av hösten har kommunikationsavdelningen tillsammans med verksamheternas nya webbredaktörer och projektgrupp jobbat med utseende, funktioner, struktur och inte minst innehåll.

Ökad tillgänglighet och säkerhet

-Förutom modernare utseende har ökad tillgänglighet och säkerhet stått i fokus, säger projektledare Robert Davidsson. Vår gamla webb var inte responsiv, det vill säga anpassad för mobila enheter. Inte heller hade vi tillräcklig kapacitet eller säkerhet. Den var så föråldrad att vi nått vägs ände och var tvungna att bygga nytt. Vi har inte "uppfunnit hjulet" med massor med speciallösningar men vi har nu nya moderna system för webbpublicering, bildhantering och en ny redaktörsorganisation berättar Robert.

-Med de nya webbplatserna har vi utgått från våra målgrupper och försökt skapa en bättre upplevelse för våra besökare, säger Veronica Lachan, digitaliserings­strateg och biträdande projektledare. Vi kan konstatera att ungefär hälften av användarna surfar in på våra sidor via sin mobil i dag och därför har vi anpassat våra webb­platser efter det. I takt med att vi digitaliserar flera av våra tjänster, bland annat med nya e-tjänster, kommer de nya webb­platserna bli navet för att besökaren ska hitta rätt information och enkelt kunna utföra sina ärenden.

Hittar du fel eller saknar något?

-Även om webbplatserna är nya och flera genomgångar skett kan det smugit sig in stavfel, information kan saknas eller vara svår att förstå. En webbplats blir ju heller aldrig färdig så därför blir vi glad om du meddelar oss dina synpunkter. Det kan du enkelt göra via ett webbformulär, avslutar Robert Davidsson.

Kontakt

Robert Davidsson
Kommunikatör och projektledare
Kommunikationsavdelningen

0122-851 37
kommunikation@finspang.se

Bergslagsvägen 13-15, 612 80 Finspång

Veronica Lachan
Digitaliseringsstrateg
Kommunikationsavdelningen

0122-853 38
veronica.lachan@finspang.se

Bergslagsvägen 13-15 612 80 FINSPÅNG