Språk/Language

Viktigt att följa reglerna vid besök på äldreboenden

För att minska risken för smittspridning på Finspångs kommuns äldreboenden, så vädjar vi nu till anhöriga att följa de riktlinjer som finns vid utomhusbesök.

Detaljbild på äldre kvinnas händer

Det är inte lätt att inte få kramas, ta i hand eller fika som vanligt med sin släkting eller vän. Men vi måste tillsammans hjälpas åt att bromsa smittspridningen och skydda de äldre. Sedan de särskilda besöksplatserna utomhus ställdes i ordning har medarbetare och chefer på samtliga boenden upplevt att det uppstått situationer där anhöriga inte hållit avstånd och respekterat reglerna för besöket. För att skydda de boende har vi därför förändrat rutinen för fika, vilket innebär att man för närvarande inte kan fika tillsammans vid besöket.

Det är viktigt att besöken sker tryggt och riskfritt. Vi vädjar därför till er anhöriga att respektera reglerna så att besöken kan fortgå. Det är en tuff tid för både boende, anhöriga och personal och vi behöver hjälpas åt för att få det att fungera.

Vilka regler gäller?

Reglerna för utomhusbesök på Finspångs kommuns äldreboenden hittar du i den tidigare nyheten nedan. Reglerna finns också tillgängliga på våra boenden.

Kontakt

Finspångs kommun

0122-850 00
kommun@finspang.se

Bergslagsvägen 13-15, 612 80 Finspång