Språk/Language

Vill du arbeta med demokrati? Bli röstmottagare

Vill du vara med och bidra till demokratin? Då finns en möjlighet för dig att arbeta som en av Finspångs kommuns röstmottagare i valet till europaparlamentet den 26 maj.

en hand lägger röstkort i svarslåda

Du som arbetar i en vallokal eller i en förtidsröstningslokal ska medverka till att valen genomförs korrekt, tryggt och säkert.

Dina arbetsuppgifter

Röstmottagare som tjänstgör på valdagen börjar runt klockan 07:00 och arbetar enligt upprättat schema tills dess att rösterna är räknade vilket ibland kan bli sent på kvällen. I arbetsuppgifterna ingår bland annat att upprätthålla god ordning i vallokalen, ta emot röster och pricka av i röstlängden samt efter vallokalens stängning granska och räkna rösterna.

Under vilken period behövs du

Förtidsröstningen som genomförs på flera platser runtom i Finspångs kommun pågår från den 8 maj fram till och med valdagen den 26 maj. Arbetet som röstmottagare under förtidsröstningen är schemalagt och sker såväl dagtid som på kvällar och helger med uppgifter som påminner om dem som förekommer under valdagen.

Mer information och utbildning

Det kommer också att hållas ett obligatoriskt informations- och utbildningstillfälle några veckor innan valet. Du får ett timarvode på 166 kronor för utbildningstillfället samt för din insats under valdagen och förtidsröstningen.

Anmäl ditt intresse

Intresserad? Då kan du skicka in en intresseanmälan via länken Intresseanmälan som valarbetare.

Kontakt

Robin Levander
Valsamordnare
Kansliavdelningen

0122-850 11
kommun@finspang.se

Bergslagsvägen 13-15, 612 80 Finspång

Camilla Brandt
Valsamordnare
Kansliavdelningen

0122-851 02
kommun@finspang.se

Bergslagsvägen 13-15, 612 80 Finspång

Relaterad information

På den här sidan kan du läsa mer om vad det innebär att vara valarbetare.