Hällestadgården

Hällestadgården är beläget i Hällestad kyrkby cirka 14 km från Finspångs tätort. Hällestadgården återinvigdes i december 2004 efter ombyggnad till vårdboende och är nu ett modernt vårdboende där varje lägenhet är utrustad med taklift och stort badrum.
Enheten består av:
Vårdboende 25 lägenheter.
Kortidsboende 3 platser + 2 platser i sutterängplan.
Åstugans demensboende 7 lägenheter.Entre till beige byggnad, fotograf Camilla Axelsson.

Lägenheten

Storleken på lägenheterna varierar. Det finns tio större lägenheter för makar/sambos. Lägenheten möbleras med egna möbler och textilier. Verksamheten tillhandahåller en höj- och sänkbar säng samt madrass. Den som bor på Hällestadgården ansvarar själv för att teckna en hemförsäkring. Alla lägenheter är utrustade med trygghetslarm.

Måltider

Frukost serveras klockan 8.30.
Lunch serveras mellan klockan 12.00-13.30.
Eftermiddagskaffe serveras klockan 14.30.
Kvällsmat serveras mellan klockan 17.30-18.00. Därefter serveras kvällskaffe.

Matsalen är öppen för allmänheten mellan klockan 12.30-13.30. Vid fler än fyra gäster bör man anmäla sig till köket. Telefon: 858 59.

Boende på Hällestadgården kan använda matsalen och terapiköket vid högtidsdagar. Det finns möjlighet att beställa från köket. Lokalen bokas via personalen.

Personal

Det finns undersköterskor och vårdbiträden i tjänst dygnet runt och de utför den omvårdnad man blivit beviljad/har behov av. All personal lyder under sekretesslagen vilket betyder att de har tystnadsplikt. Sjukvårdande insatser ordineras av sjuksköterska eller läkare. Sjukgymnast och arbetsterapeut tjänstgör vissa dagar i veckan. Det finns även tillgång till fotvård och hårvård.

Sjuksköterska

Sjuksköterska finns tillgänglig måndag till fredag under dagtid. Under kvällar och helger finns en sjuksköterskepatrull som personalen kan kalla på.

Läkare

Läkare kommer regelbundet. Kontakt sker via sjuksköterska.

Övrigt

Under året ordnas det många fester som till exempel jul, påsk och midsommarfirande. Samt vår och höstfester.

Hällestadgårdens vänner bildades 2004 för att vara ett stöd och en tillgång för Hällestadgårdens boende och personal. De ordnar sång och musikunderhållning en lördag i månaden samt utflykter under sommaren. Hällestadgårdens vänner består av MHF, PRO, RPG, SPF Gruvan och Svenska kyrkan.

Kontaktformulär

Förbockade fält måste fyllas i

Jag vill:
Vilken verksamhet gäller det?


Beskrivning av ärendet:

Jag vill ha svar via:
Personuppgifter:FeedBackbutton image