Stackens förskola

Stackens förskola i Finspång Foto:Lotta KarlssonHos oss ska alla barn och föräldrar känna sig välkomna.

Stacken ligger i anslutning till Rejmyre skola. Vi har en stor öppen gård där vi har bra överblick av alla barn.
Skogen ligger alldeles i närheten och alla barn går på utflykt dit minst en gång per vecka. Där kan barnen lära om naturen samt använda sin fantasi i den fria leken. Vi använder "Hitta Vilse" kunskap för de äldre barnen.

Vi går ut redan vid 8-tiden på morgonen och är sedan ute till minst 9.30 vid den kalla årstiden. På sommarhalvåret är vi ute till ca 11.00, oftast går vi ut efter mellanmålet också.

Stacken är en syskongrupp med barn från 1 år upp till 6 år. Vi delar upp barnen i mognadsgrupper flera gånger under dagen, 5-årsgrupp, 4-årsgrupp samt 1-3 årsgrupp.
Samlingarna är i dessa mindre grupper utom på fredagen då vi har storsamling för alla, med sång, musik, drama, dans osv.

Vi arbetar med barnens språkutveckling genom en utarbetad metod som heter Språk och Lek- Röda tråden. Där jobbar vi med bokstävernas språkljud, sjunger sånger, tittar på olika bilder och letar saker i rummet i anknytning till varje ljud.
Vi använder tecken som stöd för att förstärka det vi säger och ge de barnen som har sen talutveckling möjlighet att kommunicera ändå.

SET- Social Emotionell Träning arbetar vi också med.
Vi använder samtal, sagor och sång, drama och gruppövningar för att vi ska bli bättre kompisar.

NTA- Naturvetenskap och Teknik för alla. Vi arbetar med experiment i ämnena luft och vatten. Detta för att barnen ska få inblick i naturvetenskap och teknik, samt öka sin förståelse för vad vatten och luft är samt vad vi kan göra med dessa element.

Matematik- vi använder oss av matte i samlingen, när vi delar frukt, vid matbordet då vi tar vår mat, vid på och avklädning, i stort sett i all daglig verksamhet.

Vi samarbetar med Gullvivans förskola i mognadsgrupper, 4-års och 5-års, gymnastik och skogsutflykter. Vid högtider har vi gemensamt firande och vi har sammanslagning vid jul och sommarsemester. Vi har även samarbete med skolans fritidshem vid stängningar.

Kontaktformulär

Förbockade fält måste fyllas i

Jag vill:
Vilken verksamhet gäller det?


Beskrivning av ärendet:

Jag vill ha svar via:
Personuppgifter:FeedBackbutton image