Ljusfallshammars förskola

Rött hus med lekplats och skog i bakgrunden (Fotograf Hans Svensson)

Ljusfallshammars förskola ligger i västra utkanten av Ljusfallshammar gård i gård med friskolan. Ljusfallshammars förskola är en kommunal förskola.

På Ljusfallshammars förskola strävar vi efter att barnen ska få utvecklas i sin egen takt och få utmaningar som utvecklar dem. Vår barnsyn är att se barnet som kompetent och kunnig på alla plan samt hjälpa och stötta barnen vidare i sin utveckling. Vi vill ge barnen starka sinnesupplevelser för att skapa lust och lärande för livet. Vi vill skapa positiv livssyn, respekt, lärande och delaktighet för och med barnen.

Vi utgår från läroplanen för förskolan och strävar efter att uppfylla barns behov och lust till lek, lärande och omsorg. Utifrån läroplanen ges barnen stimulans i natur, miljö och utomhuspedagogik, matematik och teknik, språk, kost och hälsa samt socialt samspel.

Tack vare förskolans placering har vi nära till naturen och skogen som vi utnyttjar väl. Även Klubbhuset i Ljusfallshammar utnyttjar vi och har gympa i.

Vi fokuserar mycket på språkträning, naturkunskap och teknik, motorik, sång och lek. Vi arbetar också mot att barnen ska få avstressande natursköna miljöer att vistas i. Vi arbetar projektinriktat utifrån barns intressen och behov. Ibland också i olika teman.

På Ljusfallshammars förskola har vi två avdelningar, Myggan och Knotten men vi arbetar tillsammans i ett arbetslag.

 

Kontaktformulär

Förbockade fält måste fyllas i

Jag vill:
Vilken verksamhet gäller det?


Beskrivning av ärendet:

Jag vill ha svar via:
Personuppgifter:FeedBackbutton image