Finspångs kommun

Språk/Language

Rejmyre skola söker speciallärare till F-3, visstidsanställning

Publicerad: 5 mars 2024
Sista ansökningsdag: 30 april 2024

Vill du jobba med oss?
Skolan ligger i orten Rejmyre med närhet till skog och natur. Naturen är en självklar del av undervisningen. På Rejmyre skola går ca 90 elever och på fritidshemmet är ca 45 barn inskrivna. Skolan som ligger på pendlingsavstånd från såväl Finspång och Norrköping som Katrineholm och Vingåker.

På skolan arbetar vi åldersintegrerat i vissa årskurser beroende på antal barn. På Rejmyre skola är vi ett arbetslag som arbetar nära varandra, för att tillsammans nå uppsatta mål. Det innebär att det finns goda möjligheter att få igenom förslag och även få stöd i det dagliga arbetet. Arbetsgruppen har hög andel behöriga och legitimerade lärare.

Vad kan vi erbjuda dig?
Som speciallärare hos oss är du engagerad, du arbetar utifrån skolans värdegrund samt har god insikt och kunskap om skolans styrdokument och kan tillämpa dem i ditt dagliga arbete. Du arbetar efter skolans årshjul med specialpedagogiska kartläggningar.  Du sätter eleven i centrum. Ditt arbete med eleverna kan röra sig om såväl extra anpassningar som särskilt stöd. I ditt uppdrag ingår att driva ett inkluderande förhållningssätt där eleverna så långt det är möjligt kan få sitt stöd inom klassens ram, samtidigt som vi alltid ser till individen och dess specifika behov, då riktat specialpedagogiskt stöd till elever såväl enskilt som i mindre grupp är en del i tjänstens uppdrag.

Hos oss arbetar du nära pedagogerna och finns som stöd genom att bla. skriva av pedagogiska utredningar och åtgärdsprogram. Du kommer alltså att vara en viktig del i kartläggningen vid pedagogiska utredningar.

Du utvecklar den pedagogiska verksamheten till att vara tillgänglig, utmanande och inspirerande. Hos oss är det viktigt med god samarbetsförmåga och förmåga att skapa goda relationer med elever, föräldrar, kollegor och externa aktörer. Du arbetar självständigt, systematiskt och har en god förmåga att följa upp resultat.

Vem är du?
Du som söker är legitimerad speciallärare gärna med kunskap inom läs- och skrivinlärning. Kunskap inom Widget, NPF och alternativa verktyg är meriterande. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och värdesätter medarbetare som ser möjligheter och lösningar samt tycker om att vara med och påverka och driva skolutvecklingen framåt.

Välkommen in med din ansökan!


Vi driver Finspång framåt!

Finspång har ett rikt och varierat utbud av kultur, unika historiska miljöer och mötesplatser. Det är en levande industriort med ett starkt näringsliv med närhet till kringliggande städer. Tillsammans med näringslivet har Finspångs kommun fastslagit en gemensam vision att vi till år 2035 ska ha 30 000 invånare. Finspång utvecklas genom en drivkraft att möta samtiden och framtiden. Därför styrs kommunens verksamheter utifrån FN:s globala mål. Genom att agera lokalt för att påverka globalt vill vi bidra till en hållbar framtid för människor och miljö. Som medarbetare i Finspångs kommun är du vår viktigaste resurs. Du och dina kollegor förbättrar vardagen för andra – varje dag. Här får du möjlighet att göra skillnad, ge service till andra och ta ansvar för Finspångs utveckling. Tillsammans bygger vi stolthet och arbetsglädje på en arbetsplats som präglas av öppenhet och samarbete.

Vi har en förmånsportal genom företaget Benify; Fördel Finspång, där alla våra medarbetare får ta del av förmåner, rabatter och andra erbjudanden av många olika slag, exempelvis friskvårdsbidrag.

För att ge bästa möjliga service till våra kommuninvånare eftersträvar vi en personalsammansättning som speglar mångfalden i Finspångs kommun. I Finspångs kommun tillämpar vi rökfri arbetstid.

Inför rekryteringsarbetet har Finspångs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa till annonsens kontaktperson som kommer att guida dig vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka digitalt via ansökningslänken.

Om jobbet

Ort: Finspång
Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Tillträde: 2024-03-01 eller enligt överenskommelse
Lön: Månadslön
Sök jobbet senast: 30 april 2024

Kontakt