Vi håller Finspång rent

"Vi håller Finspång rent" är en årlig kampanj som ingår i Håll Sverige Rents aktion mot nedskräpning.

Runt om i Finspångs kommun och i landet plockar förskolor, skolor, föreningar, företag och privatpersoner skräp - både för att göra sin närmiljö lite finare och för att visa att nedskräpning inte är okej. 2016 deltog 767 782 hjältar runt om i landet. Nu är det dags att anmäla sig till årets kamp mot skräpet!

Nu öppnar anmälningen

Från 15 februari 2017 är anmälningen öppen till Vi Håller Rent! Anmäl er på www.hsr.se/vihallerrent.  Alla anmälda deltagare får kostnadsfritt Håll Sverige Rent skräpplockarmaterial bestående av sopsäckar, soppåsar och skräpspel. I Finspångs kommun kommer vi distribuera materialet vecka 16. Deltagare får material genom att Finspångs Tekniska Verk kör ut det till anmälda skolor och förskolor. Övriga medverkande kan hämta i kommunhuset.

Kampanjvecka 24-28 april med ökat skräpfokus

Vecka 17 (24-28 april) är kommunens kampanjvecka och vi rekommenderar att du använder den veckan som riktmärke när du och dina kollegor planerar era skräpplockaraktiviteter.

Skolor och förskolor får hjälp med hämtning

Behöver din skola eller förskola hjälp med hämtning av insamlat skräp är du välkommen att kontakta Ulf Karlsson, Sjömansängs återvinningscentral. Kontaktinformation hittar du i kolumnen till höger.

Sortera återvinningsmaterial (papper, glasförpackningar, plastförpackningar, metallförpackningar), brännbart, metall samt icke brännbart för sig så långt det går. Övriga medverkande är välkomna att lämna sitt sorterade skräp på Sjömansängs ÅVC eller på närmaste återvinningsstation om det är förpackningar eller tidningar som skräpat ned.

"Vi Håller Rent i Finspång" är också ett bra tillfälle att lära dig mer om nedskräpning, återvinning och konsumtion. På Håll Sverige Rents webbplats finns mängder av information och material för nedladdning. Länk hittar du i kolumnen till höger.

Var med du också i kampen mot skräpet!

Kontaktformulär

Förbockade fält måste fyllas i

Jag vill:
Vilken verksamhet gäller det?


Beskrivning av ärendet:

Jag vill ha svar via:
Personuppgifter:FeedBackbutton image