Språk/Language

Hitta bostad

I Finspångs kommun finns det många olika typer av boenden – allt från centrumnära hyres­lägenheter till villor på landsbygden.

Hyra bostad

I Finspångs kommun har vi ingen bostadskö. För att söka lediga bostäder så kontaktar du kommunens bostadsbolag Vallonbygden eller olika privata fastighetsägare.

Vallonbygden - kommunens bostadsbolag

Privata fastighetsägare

Nedan listas några kända fastighetsägare som förvaltar bostäder för uthyrning. Finspångs kommun kan inte garantera att förteckningen är aktuell och tar inte ansvar för innehållet på de sidor som länkas till. Kontakta oss gärna om du ser något som är fel eller behöver kompletteras.

Fler fastighetsägare

Tips för dig som söker hyresbostad

  • Besök fastighetsbolagens webbplatser för att få mer information om lediga lägenheter och hur du gör en intresseanmälan. Tänk på att anmäla dig hos flera olika hyresvärdar. Det ökar dina chanser att hitta ett boende.
  • Förbered rekommendationer och referenser. Var redo med dokument som du kan behöva inför ett eventuellt lägenhetserbjudande. Det kan vara bland annat:
    • Personbevis
    • Anställningsbevis
    • Inkomst- och bankutdrag.
  • Det kan vara svårare att få en lägenhet om du har skulder, så försök att betala av dem. Det är skillnad på en obetald och en betald betalningsanmärkning. Du kan också prata med budget- och skuldrådgivaren på kommunen som kan hjälpa dig att hitta lösningar på ekonomiska problem. Rådgivningen är gratis och frivillig.

Boende för en kort period

Om du söker boende för en kortare period så kan det vara ett alternativ att bo på till exempel vandrarhem. Du hittar mer information om hotell, camping, stugor och vandrarhem på Finspångs turismwebb.

Lediga kommunala tomter

För dig som vill bygga ditt drömboende erbjuder Finspångs kommun byggklara villatomter på olika platser i kommunen. På sidan nedan finns information om var det finns lediga tomter just nu samt hur du anmäler dig till tomtkön.

Kontakt

Ser du någon felaktighet, eller önskar att vi kompletterar med någon uppgift, är du varmt välkommen att kontakta oss via det här webb­formuläret.