Språk/Language

Najen

Verksamheten vänder sig till dig som har beslut enligt lagen om stöd och service för vissa funktionshindrade (LSS). Najengruppen håller till i Atlaslunden i Falla. Vi arbetar bland annat med underhåll och renhållning. Arbetet sker på plats här i Atlaslunden, och runtom i hela Finspångs kommun. 

Najengruppen sköter om anläggningen i Atlaslunden på uppdrag av Torstorp IF. Vi ser till att det är fint med exempelvis trädgårdsarbete, gräsklippning, krattning, sopning, röjning av sly, snöskottning med mera. Vi ansvarar också för städuppgifter inne i klubblokal och omklädningsrum.

På uppdrag av Finspångs kommun sköter vi leveranser av varor och kör skräp från olika enheter och verksamheter.

Vi har samarbete med Vallonbygden. Här hjälper vi till med skräpplockning och skötsel i områdena Nyhem, Rosenbusken och fler områden runtom i Finspång.

Handledare

Najengruppen har två handledare, Åsa Johansson och Annelie Telleskog. Handledarna finns som stöd och hjälper till att göra arbetsscheman för dagen. Åsa eller Annelie blir dina kontaktpersoner och skriver genomförandeplan tillsammans med dig. Handledarna erbjuder möten med dig för att följa upp din genomförandeplan och stämma av hur du mår. Det finns också en arbetskonsulent och verksamhetspedagoger knutna till Najen.

Genomförandeplan

Som deltagare i Najengruppen har du en genomförandeplan. Du bestämmer vilka du vill ska vara med på mötet om genomförandeplanen. Du kan till exempel välja att bjuda in en närstående eller god man. Det är i genomförandeplanen du och handledarna kommer överens om med vad, när, och hur du vill ha ditt stöd.

Fika och Lunch

Vi tar med egen matlåda. Det finns mikrovågsugn på plats att värma maten i. Under förmiddagen och eftermiddagen bjuds det på kaffe och te. Vill du ha något att äta till fikan tar du med det.

Trivselregler

I Najengruppen har vi några regler för att alla ska trivas på verksamheten.

  • Vi tar hand om och hjälper varandra.
  • Vi pratar lugnt och tänker på ljudnivån.
  • Vi håller ordning på våra saker och arbetskläder.
  • Vi är snälla mot varandra.
  • Vi berättar hur vi mår.
  • Och viktigast av dem alla: Vi har roligt på jobbet.

Instagram

Du kan följa oss och vår verksamhet på Instagram @najengruppen

Kontakt med handledare i daglig verksamhet

Besöksadress:
Linköpingsvägen 52
612 38 Finspång

Telefon:

070-681 38 95

079-060 86 02

Kontakt

Karin Sjöberg
Enhetschef
Sektor social omsorg

0122-858 79
karin.sjoberg@finspang.se

Bergslagsvägen 13-15, 612 80 Finspång