Språk/Language

Arena Grosvad - en multisportarena

Arena Grosvad är Finspångs nöjesområde för idrott och avkoppling. Här kan du ta del av härliga upplevelser, äventyr och motion. Området ägs och drivs av Finspångs kommun.

Inomhusidrott

På Arena Grosvad finns Aluceum som är en arena för inomhussporter; som tennis, squash, badminton, volleyboll, basket, handboll och innebandy.

Utomhusidrott

På Grosvads idrottsplats hittar du arenor för löpning, längdskidor, MTB-cykling, fotboll, friidrott, bandy, ishockey, skatepark, discgolf och andra sporter.

Äventyrsbad, simhall och relax

Bad- och friskvårdsanläggningen erbjuder ett av Sveriges härligaste äventyrsbad. Här finns bland annat två vattenrutschkanor, ett vattenland och ett miniäventyr för de minsta. För den som gillar motions- och träningssimning finns även en 25 meter lång bassäng. Dessutom finns en undervisningsbassäng med höj- och sänkbar botten.

Bad- och friskvårdsanläggningen innehåller även relaxavdelning, gym, bowlinghall och restaurang.

Medley ansvarar för badområdet på uppdrag av Finspångs kommun.

Kartillustration över Arena Grosvad.

Har du frågor om vad det kostar att hyra arenorna och lokalerna på Aluceum och Grosvads idrottsplats? Då ska du kontakta fastighetsavdelningen på Finspångs kommun. Via dem kan du även hyra kommunens gymnastiksalar.

Tillfälliga ändringar

Den 1 juni tar Finspångs kommun över driften för all sport- och fritidssverksamhet. Det innebär att även Arena Grosvad berörs. I samband med detta kommer det att ske tillfälliga ändringar för att hyra kommunens arenor, lokaler och gymnastikhallar.

För privatpersoner

Från och med 1 juni har vi inte möjlighet att ta emot bokningar från privatpersoner. Vi arbetar med att hitta en bra lösning så snabbt som möjligt.

För verksamheter och föreningar

Du som har en verksamhet eller är med i en förening ska kontakta fastighetsavdelningen på Finspångs kommun om du vill hyra lokal.

Barn- och ungdomsverksamheter prioriteras vanligtvis först när kommunens sport- och gymnastikhallar fördelar ut sina tider.

Inför firandet av Grosvads 50 års-jubileum har Finspångs kommun tagit fram boken Grosvads idrottsplats - 50 år av idrott, motion och nöje. Boken är skriven av sport­journalisten Nilsove Magnusson med kompletterande texter av Antero Lyhykäinen, projektanställd hos Finspångs kommun. Innehållet består av närmare 100 sidor av bilder och berättelser om idrottsprofiler, gästande artister och annat av intresse från Arena Grosvads 50 år som idrottsanläggning.

Här kan du köpa boken

Boken finns att köpa på Kulturhuset, huvudbiblioteket och på Arena Grosvad. Priset är 150 kronor.

Leverans med posten

Du kan även beställa boken med leverans med posten eller om du vill få den skickad som present till någon. Priset är 200 kronor med frakt.

Föreningar

Föreningar har möjlighet att köpa boken till försäljning eller annat internt bruk till reducerat pris.

Relaterad information

Via länkarna här under hittar du mer information om området, aktiviteter, idrotter och priser. Du kan även ta del av vilka öppettider som gäller för bad och allmänhetens åkning.

Kontakt

Fastighetsavdelningen

fastighetsavdelningen.distributionsgrupp@finspang.se

Bergslagsvägen 13-15, 612 80 Finspång