Språk/Language

Bad, paddling och fiske

Vatten och bad finns det gott om i Finspångs kommun. Oavsett om du vill bada, simma, paddla kanot eller fiska kan du hitta en sjö som passar dig.
Vi har nämligen 368 sjöar som kan nyttjas på olika sätt.

KräftfiskeÅlsjön RegnaÖstergötland

I Finspångs kommun har vi hundratals sjöar vilket skapar goda möjligheter för att bada, simma och paddla kanot. Sjöarna binds ihop av åar och vattendrag i ett skiftande landskap. Sjöarna bjuder dessutom in till bra fiske, som gädda och abborre men även inplanterad regnbåge och öring.

I Finspångs kommun har vi 368 sjöar så det finns gott om möjligheter att ta sig ett dopp. Hitta din favorit bland kommunens offentliga badsjöar.

Paddla på någon av våra kanotleder och njut av en riktigt härlig naturupplevelse. Sjöarna binds ihop av åar och vattendrag i ett omväxlande landskap. Längs våra vackra kanotleder hittar du ordnade rastplatser och vindskydd som du kan ta del av.

Tänk på att vattendrag förändras, bland annat beroende på hög eller låg vattennivå. Därför kan antalet lyft variera. För tillfället finns en stor bäverpopulation i orådet kring kommunens kanotled vilket medför att större träd kan förekomma över lederna.

Mer information om våra kanotleder finns hos turistbyrån, kontaktuppgifter finns på denna sida.

Med våra 368 sjöar är Finspång en av Sveriges sjörikaste kommuner. Det innebär också många chanser till god fiskelycka. Här kan du fiska gädda och abborre, men även inplanterad regnbåge och öring. Gäddan som är Östergötlands landskapsfisk är utan tvekan ett av Sveriges mest spännande och populära byten.

Turistbyrån hjälper dig med information om fiskevårdsområden samt var du kan köpa fiskekort.

Mer information om fiskekort, fiskevårds­områden och fiskevårds­föreningar i kommunen hittar du på Finspångs destinations­webb.

Räddningstjänsten kan låna ut flytvästar i olika storlekar och bärighet från 0 till över 100 kg.

Kontakt

Finspångs turistbyrå

0122-853 00
turism@finspang.se

Kulturhuset, Bergslagsvägen 29, 612 30 Finspång